(KUVA:  Vaajakoski sopisi hyvin jalkapallostadioniksi © E. Huovinen)
(Keskisuomalainen 20.10.2008) 
  Suur-Jyväskylä 22.10.2008  
JALKAPALLOSTADION VAAJAKOSKELLE
Jalkapallon hyvä menestys on aiheuttanut Jyväskylän seudulla melkoisen
buumin, jossa todellisuus ja realiteetit meinaavat unohtua. JJK on vahvasti
menossa Veikkaus-liigaan, mutta myös JyPK:n naiset, FC-Vaajakoski sekä
FC-Blackbirds, eli kotoisesti Mustarastaat ovat menestyneet hyvin.
Lähes vuosikymmenen ajan Jyväskylän juniorijalkapallo on pärjännyt erinomaisesti, vaikka harjoitus- ja peliolosuhteet eivät ole lähelläkään naapurikaupunkiemme vastaavia. Tyttöjen ja poikien kortteli-liigoihin on osallistunut tuhansia nuoria ja juniorit ovat näin saaneet pienestä pitäen kosketuksen jalkapallokulttuuriin.
Oma lukunsa on hyvin järjestetyt junioriturnaukset. Jyväskylän seurat ovat saaneet kosolti myönteistä palautetta erinomaisista turnauksista, joista on kasvanut maine osaavina turnausjärjestäjinä. Viimeksi Harjulla (4.10.2008)
SPL:n
 pääsihteeri Kimmo Lipponen muistutti siitä, ettei menestys synny itsestään. Siihen tarvitaan kovaa työtä sekä laajaa junioritoimintaa.
Menestyksen myötä ovat myös puheet sekä kirjoitukset uudesta jalkapallostadionista nousseet esiin. Kaikki tiedämme Harjun stadionin rajoitukset ja ympäröivät olosuhteet. Stadionin olosuhteita on kehitetty erityisesti yleisurheilua varten. Kansainväliset tapahtumat ja viimeksi vuoden 2006 Kalevan Kisat osoittivat, että Harju soveltuu näihin tilanteisiin, vaikka katsomo-olosuhteita joudutaan erillisjärjestelyin kohentamaan. Pysyvämpiä ratkaisuja on hankala toteuttaa ja Palloliiton vaatimus kentän valaisusta tuo huomattavan perusongelman.