(KUVA: JyPK:n naiset juoksuttivat Tampereen Ilvestä välillä hyvin
vauhdikkaasti. Lumikinosten keskellä. © E. Huovinen)
(Keski-Suomen Viikko 28.10.2010)
NA
PPULAKENGILLÄ
LUMIHANGESS
A
?
Urheilun taitekohta näin syksyllä tuo esiin monenlaisia kummallisuuksia. Samaan aikaan kun pelataan kesäpalloilujen viimeisiä otteluita, jopa kauden tärkeimpiä, Laajavuoressa hiihdetään. Tosin viime talven varastoidulla lumilla. Jääkiekon pääsarjat ovat olleet käynnissä reilun kuukauden. Kori- ja lentopallon sarjakierroksia on niitäkin tahkottu jo tovi.
Olosuhteiden kehittyminen, pääasiassa kuntien ja veronmaksajien tukitoimien avulla, on mahdollistanut kausien pitkittymisen ja sarja- sekä tapahtumakausien lomittumisen.
Mutta jossakin luulisi rajan sentään kulkevan? Lämmitettävän jalkapallonurmen kolaaminen Harjulla sarjapeliä varten on absurdia!
¤
¤
Kaiken kummallisin tilanne on suomalaisessa jalkapallossa. Sarjakausi huipentuu loka-marraskuun vaihteessa, kuten olemme havainneet, hyvin arktisissa olosuhteissa. Pääsarjamme käynnistyvät kevättalvella ja lähes talvella ne myös päättyvät.
Kesän kauneimpina iltoina, jolloin voitaisiin pelata kirkkaissa lämpimissä olosuhteissa, ilman kenttävalaistusta. Mutta silloin jalkapalloilijat huilailevat? Vertailun vuoksi esimerkiksi jääkiekossa otteluita on yleensä 2-3 viikossa, mitaliotteluita pelataan melkein joka toinen ilta.