(Keski-Suomen Viikko 22.1.2009)
KANSANLIIKUNNAN JA KORIPALLON KEHITTÄJÄ ON POISSA
Säynätsalolaista yhteisöä kohtasi suuri menetys, kun liikunnanohjaaja
Kari Virtanen
 poistui joukostamme menehtymällä kotonaan 30.12.2008. Virtanen oli syntynyt työläiskotiin Uudenmaan Pyhäjärvellä 14.4.1941. Kunta liitettiin myöhemmin Karkkilan kaupunkiin.
Virtanen toimi nuoruudessaan aktiivisesti useilla urheilun kentillä. Lähinnä sydäntä olivat palloilulajit sekä yleisurheilu, jossa Kari saavutti parhaat henkilökohtaiset meriittinsä. Ensimmäiset urheiluseurat olivat Karkkilan Pojat, Karkkilan Urheilijat ja Tuomarilan Urheilijat.
Liikunnanohjaajan tutkinnon
Virtanen suoritti Pajulahden urheiluopistossa vv. 1958-1959.
Virtanen valittiin Säynätsalon nuoriso- ja urheiluohjaajan tehtävään keväällä 1962. Hän toimi kunnan vapaa-aikahallinnon tehtävissä viidellä eri vuosikymmenellä, myös kuntaliitoksen jälkeen. Viimeiset työvuotensa Kari suoritti Lehtisaaren Kuntotalolla liikunnanohjaajan tehtävässä, josta Hän jäi eläkkeelle 30.4.2004.
Toimiessaan Säynätsalon liikuntasihteerinä Virtanen vaikutti keskeisesti seuratoiminnan ja kansanliikunnan kehittämiseen sekä pitkäaikaiseen haaveeseensa Kuntotalon rakentamiseen. Hanke toteutettiin Lehtisaareen v. 1984. Hän oli myös yhteiskunnallinen vaikuttaja. Virtasen ansiot nuoriso- ja leiritoiminnassa olivat laajat. Monet ovat ne leiri- ja nuotioillat, jotka on vietetty Karin johdolla Päijänteen tuntumassa Leirikalliolla ja Naukulassa.