(KUVA: Muuramen Yrityksen jalkapalloilijoita järjestäytymässä
pallokentän avajaisiin, syyskuussa 2005. Pallokenttä sijaitsee
Muuratharjun reunalla, virkistysalueella. © E. Huovinen)
(Keskisuomalainen mielipide 19.2.2012)
Kaksoistunneli Muuratharjun leikkauksen tilalle
Seppo Salminen kirjoitti (Ksml 12.2.2012) Ysitien uusista suunnitelmista sekä erityisesti liittymistä. Satunnaisena naapuritaajaman liikennealueiden käyttäjänä olen aina ihmetellyt, kuinka paljon Muuratharjun, Velkapohjan ja Verkkoniemen tuntumaan valtaväylälle on jäänyt liittymiä kylä- ja paikallisteille. Käytäntö lienee jostakin 1960-luvulta?
Nykyinen Ysiten liikenne on erittäin vilkasta ja liikennekuri kuten Salminen kirjoitti, on todella heikkoa. Monenlaisia pujottelijoita näkee lähes päivittäin Jyväskylästä etelään suuntautuvilla väylillä. Tämä on yksi syy siihen, että Tieliikelaitos tulee vähentämään liittymien määrää kaikilla valtatieosuuksilla. Näin tapahtuu myös Korpilahden kirkonkylän kulmilla.
Ehdotin jo noin 10 vuotta sitten Muuramen silloiselle johdolle, että kunta lähtisi ajamaan Ysitien remontin yhteydessä kaksoistunnelia Muuratharjun nykyiseen ”leikkaukseen”. Harjun maisema on tietyllä tavalla jo tuhottu ja nyt voisi ilmapiiri olla otollinen ainakin osittaiseen Muuratharjun osien ennallistamiseen. Hankkeeseen voisi saada myös
EU:n ympäristötukea?