(KUVA: JyPK:n SM-pronssia saavuttaneet B-tytöt palkittiin. © E. Huovinen)
(Keski-Suomen Viikko 28.10.2010)
JYVÄSKYLÄN PALLOKERHO LÄHELLÄ LIIGAPAIKKAA
Jyväskylän jalkapallobuumi ei rajoitu vain miesten Veikkausliigaan. Jyväskylän Pallokerhon nuoret naiset ovat lähellä liigapaikkaa. Harjun stadionille oli edellisen päivän masentavasta miesten tappiosta huolimatta tullut seuraamaan yli 600 innokasta jalisfania, jotka kannustivat kotijoukkuetta ponnekkaasti. Naisten liigan karsinnassa Pallokerhoa vastaan arktisella areenalla asettui kokenut Tampereen Ilves.
JyPK:n naisjoukkue on jyrännyt naisten ykkösessä vakuuttavasti. Joukkue kärsi vain muutaman tappion koko sarjakaudella. Paikka naisten jalkapalloliigan karsintaan avautui. Kotiottelu osoitti, etteivät puheet JyPK:n kovasta tasosta ole perusteettomia. Ilves ylsi vain vaivoin tasapeliin
1-1 (1-0).
Karsintaottelu oli lähes koko peliajan Pallokerhon hallinnassa. Pieni nukahdus kulmurin jälkitilanteessa, toisen puoliajan ensi neljänneksellä toi Ilveksen tasoihin. Pelillisesti JyPK oli selvästi kokeneempaa Ilvestä parempi. Pallokerhon naiset olivat ketterämpiä ja nopeampia kuin vastustajansa. Erityisesti laitahyökkääjät aiheuttivat Ilves-puolustukselle jatkuvasti harmia.