(Haastattelu Keski-Suomen Viikko 25.11.2010)
Liikunnan monitoimimies jää vapaalle
Jämsänkosken
 ja koko jokilaakson liikunnan sekä urheilun monitoimimies Aimo Mäkinen siirtyy vuoden vaihteessa vapaaksi kansalaiseksi. Pitkä yli 40 vuoden virkaura päättyi asiallisesti jo lokakuun lopussa, kun kaikkien tuntema Ami järjesti työrupeaman johdosta läksiäiset Huhdanvuoren vapaa-aikakeskuksessa. Paikalle saapui iso joukko, yli 130 elämän, harrastusten, liikunnan ja työväenliikkeen vaikuttajaa. Juttuja piisasi.
Jokilaakson kuntien yhdistymisen jälkeen Ami on toiminut liikunta- ja vapaa-aikapalveluiden koordinaattorina. Tehtävä on sopinut monipuolisesti verkostoinuneelle työmiehelle hyvin. Henkilökohtainen urheilun harrastus on johtanut alan ammattilaiseksi ja asiantuntijaksi.
Nuoruudessaan Mäkinen oli kansallisen tason urheilija pituushypyssä ja kolmiloikassa. Meriittinä on edelleenkin TUL:n nuorten pituuden ennätys 7.40. Tulos olisi kovaa valuuttaa nykyisissäkin kisoissa.
Pituushyppy vaatii Amin tulkinnan mukaan asioiden hyvää rytmittämistä ja koordinaatioita. Pitää kyetä yhdistämään hyvä vauhti, tehokas ponnistus, ilmalento sekä vielä alastulokin. Siis vaikeiden asioiden koordinaatioita sekä yhdistämistä. Mäkinen tunnettiin itse erityisen voimakkaasta ponnistuksestaan.
- Suomen pituuden taso on noussut kohisten. Sitkeä ja pitkäjänteinen työ on tuonut tulosta. Lajin pariin on viime vuosina osunut myös hyviä ja räväköitä tyyppejä. Entisenä aktiivina olen seurannut lajin kehitystä tarkasti. Uskon, että pituuden menestys on vaikuttanut yleisurheiluun myönteisesti, ettei kaikki ole vain keppimiesten varassa, pohtii kiven kova ponnistaja.
Aimo Mäkinen on koko uransa ollut aloitteiden tekijä. Ami oli keskeisin ideanikkari Jämsän ja Jämsänkosken aikajuoksu- ja hyppykarnevaalien toteuttamisessa. Tapahtumista on kehkeytynyt yleisurheilukesän valtakunnallinen juttu. Mäkinen on kaiken aikaa pyrkinyt vanhojen raja- aitojen vähentämiseen. Tapahtumissa rajojen ylittäminen on onnistunut kätevästi.