(KUVA: FC Blackbirds harjoituksissa Hippoksen nurmella.
© E. Huovinen 6/2009)
(Artikkeli julkaistu Keski-Suomen Viikossa 25.6.2009)
JALKAPALLON KAKKOSESSA VIPINÄÄ
Keski-Suomessa on eletty viime syksystä lähtien melkoista jalkapallobuumia. JJK:n noustua Veikkaus-liigaan, on areenoille ja kentille ollut tungosta.
Jyväskyläläinen jalkapalloseura FC Blackbirds, kotoisesti Mustarastaat, pelaa kuluvana kesänä kolmatta kauttaan jalkapallon kakkosessa. Seuran ja joukkueen tavoitteet ovat maltilliset. Keskeisimpänä pyrkimyksenä on tarjota maakunnan nuorille harrastajille laadukas pelimahdollisuus.
Seura on perustettu vuonna 1996 jyväskyläläinen urheilu- ja jalkapalloseura, jonka johtoajatuksena on kaiken aikaa ollut keskittyä nuoriin pelaajiin. Etnistä taustaa ei ole pidetty esteenä. Tämä linjaus on johtanut siihen, että Mustarastaat on maakuntamme monikulttuurisin joukkue.
Seuran sielu ja organisaattori
Nellu Petrescu
 kertoo, että tavoitteena on kaiken aikaa seuran perustamisesta lähtien ollut nuorten pelaajien kouluttaminen sekä pelimahdollisuuksien tarjoaminen.
Nellu korostaa, että Mustarastaiden lähtökohta on puhtaan ja amatöörimäisen toiminnan edistäminen, niinpä pelaajille ei makseta palkkioita eikä seurassa muutoinkaan mässäillä rahoilla. – Olemme olleet kaiken aikaa velaton urheiluseura, kehaisee Nellu