(KUVA: Jääkiekkoa keväällä 2008. Tulevatko ihmiset katsomaan
urheiluviihdettä vai väkivaltaa ihannoivaa bisnestoimintaa?)
(Keskisuomalainen, mielipiteet 25.9.2008)
YLLYTTÄÄKÖ KOLUMNI VÄKIVALTAAN?
En voi olla ottamatta kantaa urheilutoimituksen esimiehen
Ari Mäntylän
  kolumniin (Keskisuomalainen 23.9.2008). Harvoin olen ollut niin jyrkästi eri mieltä tutun toimittajan kanssa, kuin tiistaiaamuna.
Väkivalta ei ole tietystikään outo ilmiö urheilussa, etenkään huippu- urheilussa. Tilanne ei kuitenkaan oikeuttaisi vastuullista journalistia kirjoittamaan niin räikeästi ja väkivaltaa ihannoivalla tavalla. Joudun kysymään, kuuluuko bisnekseen ja yleiseen kaupallisuuteen myös väkivalta ja sen ihannointi. Tuskin?
Jyväskylän kaupungin liikuntalautakunta päätti kesäkuussa, että kaupungin omistamilla ja hallinnoimilla liikuntapaikoilla ei anniskelutoimintaa laajenneta nykyisestä. Tästä huolimatta kaupunginhallitus lähes yksimielisesti puolsi anniskelulupahakemusta Jyväskylän jäähalliin, niin että kiinteistössä aitioiden lisäksi on kaksi ravintolaa sekä noin 1500 anniskelupaikan oikeudet.
Tiedustelin päätöksen jälkeen miksi asiakirjoissa ei tullut esiin liikuntalautakunnan tuore kannanotto. Minulle vastattiin: se oli jo yleisesti tiedossa! Ehkä päätökseen vaikutti se, että kyseessä on yhtiö. Ovatko liikunnallisilla yhtiöillä erilaiset säännöt ja käytännöt?