(KUVA: Liikuntapaikkojen hoidon työllisyyskurssin ohjelmaan kuuluu säännöllinen liikunta. Vuoden 2009 kurssilaiset ryhmäkuvassa ennen salibandytreenejä Monitoimitalon palloiluhallissa. © E. Huovinen 3/2009)
(Kirjoitus julkaistu Keski-Suomen Viikossa 23.4.2009)
15 vuoden koulutusinnovaatio
LIIKUNTAPAIKKOJEN HOITAJAKOULUTUS TYÖLLISTÄÄ
Nykyisin keskustellaan paljon innovaatioista, niiden merkityksestä sekä tuottajista. Koulutustoiminta voi myös olla innovaatio, näin ainakin Jyväskylässä. Kaupungin liikuntavirastossa havaittiin v. 1996 vakinaisen henkilökunnan ikääntyminen sekä jatkuvan kausityövoiman tarve, sekä tästä syntynyt epäsuhde.
Liikuntapaikan hoitajan työllisyyskurssin vetäjä, priimusmotor, liikunnanohjaaja ja liikuntapalvelu päällikkö
Rauno Saukkonen
 muistelee heti alusta suositun kurssin taustoja. - Tammikuussa käynnistyi jo 16. työllisyyskurssi. 1990-lvun lopussa eräänä alkuvuonna kurssimme suosio oli niin suuri, yli sata hakijaa, että järjestimme kaksi kurssia. Nykyisin toteutettava vuosittainen kurssi on vakiintunut viidentoista henkilön suuruiseksi, Rauno selvittää.
Saukkonen korostaa, että työvoimavajeen tai ammattikoulutuksen peruskysymystä ei tällä menettelyllä kyetä ratkaisemaan, eikä se ole tarkoituskaan. Pyrkimys on saada ensiapua liikuntapaikkojen hoidon kausittaiseen työvoimavaihteluun sekä yksi ratkaisumalli pitkäaikaistyöttömien järjestelmälliseen tukityöllistämiseen.