(KUVA: Jäälatujen ylläpito on ollut vaikeaa. Pohjois-Päijänteellä on syytä
liikkua varovasti. Tässä esimerkkinä Juurikan saunan palvelu avantouintia varten.
 © E. Huovinen)
Mielipidekirjoitus Keski-Suomen Viikkolehdessä 17.2.2011
Latupohdintaa
Toveri
-päätoimittaja Hannu Tuovinen nosti viime viikon kirjoituksessaan esiin paikallisten laduntekijöiden ammattitaidon ja halun tehdä töitään suunnitelmallisesti. Kirjoitus oli laadittu sillä tavalla, että minun liikunnan toimijana sekä -työläisenä täytyy Tuovisen kannanottoa kommentoida.
Meillä on meneillään toinen perinteinen ”vanhan ajan talvi”, useiden loskavuosien jälkeen. Kymmenet tuhannet maakuntamme asukkaat ovat päässeet nauttimaan hyvistä olosuhteista nyt jo lähes kolmen kuukauden ajan. Tämä on näkynyt monella tavalla, esimerkiksi välinekauppiaiden asiakas- ja kassavirroissa.
Jyväskylän seudun latuinfossa
 oli tammikuussa yli 30.000 käyntikertaa, joka osoittaa että nykyaikaisilla informaatio- palveluilla on kysyntää. Kansalaiset myös harrastavat ulkoliikuntaa aktiivisesti.
Jäälatujen ylläpidossa ja hoidon tasossa ei ole tapahtunut merkittävää muutosta aikaisempiin vuosiin verrattuna. Tilanteisiin vaikuttavat olosuhdetekijät, vaikka yllättävää kyllä, kaikkien kansalaisten on tätä tosiseikkaa vaikea hyväksyä tai ymmärtää.