(Keskisuomalainen 23.7.2008)
LEIRI- JA VIRKISTYSALUEITA TARVITAAN
Kiitokset Raimo Niemiselle hyvästä ja asiantuntevasta mielipidekirjoituksesta (Ksml 21.7.2008). Raimo tietää ja tuntee hyvin luonnon tarjoamat mahdollisuudet, koska Hän on vuosia järjestänyt
luonto- ja virkistysretkiä Jyväskylän seudun asukkaille. Sadat ovat kokeneet Raimo järjestämät Tapion-vaellukset Muuratsalon eteläosissa, jylhissä vuorimaisemissa.
Julkisia koulutus-, leiri- ja virkistysalueita tarvitaan, koska monellakaan ei ole omia huviloita tai mökkejä luonnon helmassa oleiluun. Yhä ankarampi työelämä, pätkätyöt, uupumus sekä stressaantuminen vaatisivat vastapainoa. Luonnosta ja virkistyksestä sitä on saatavilla ja vieläpä varsin edullisesti.
Toimin 1980-luvun lopulla kaupungin ns. virkistysaluetyöryhmän puheenjohtajana. Tuolloinen työryhmä ehdotti lautakunnille sekä kaupunginhallitukselle, että sirpaleisista virkistyksen maa-aleista luovuttaisiin ja leiri- ja kurssitoiminnat keskitettäisiin Laukaan Saviolle, Mattilaan sekä Pohjois-Päijänteelle Mämminiemeen. Sittemmin kuntaliitoksen myötä alueen kapasiteettiin on tullut lisää Niemisen mainitsema Naukula (Muuratsalo) ja Rappukallio (Haukanmaa). Molemmat erinomaisia alueita mm. sijainniltaan.
(KUVA: Ruskaretkellä Muuratsalossa, Raimo Niemisen viitoittamilla poluilla. (c) E. Huovinen)