Miika Nousiainen:
Metsäjätti
Säynätsalo taustainen kirjailija
Miika Nousiainen
(s. 1973)
on julkaissut kolmannen kirjansa ”Metsäjätti”. Romaani on säykkiläisittäin erittäin mielenkiintoista luettavaa, sillä kirjailija on ottanut teokseensa monta liittymäkohtaa teollisuussaarilta.
Miika asui 1980-luvulla Säynätsalossa ja tutustui nuorena paikkakuntamme peruselämään. Hän oli myös aktiivinen urheilijanuorukainen ja oli mukana sekä jalkapallo-
että yleisurheilutoiminnassa Riennossa. Perheensä työtilanteen seurauksena Nousiaisen muutti myöhemmin Heinolaan.
Nousiainen on nuoren sukupolven kirjailija- ja kulttuurijoukkoa, joka viettää erittäin säännöllistä sekä kurinalaista elämää. Nykyisin kulttuuripiireissä on suosittua mm. juoksuharrastus johon Miikakin on tykästynyt.
Miika Nousiainen on toiminut toimittajana, sekä free lancerina ja nyt useamman vuoden vapaana kirjailijana. Hänen esikoiskirjansa ”Vadelmavenepakolainen” käsitteli suomalaisten suhdetta Ruotsiin ja toinen teoksensa ”Maaninkavaara” juoksun ja urheilun fanaattisuutta.
Metsäjätti-teos on helppoa sekä soljuvaa luettavaa. Juuri tänään metsäteollisuuden ongelmien keskellä se on myös hyvin ajankohtainen. Fiktiivisessä kirjassa on elementtejä sekä Heinolasta, Kemijärveltä että Säynätsalosta. Moni lukija voi tunnistaa maiseman Päijänteen rannoilta.