(Mielipide Keski-Suomen Viikossa 4.10.2012)
Tervehdys sinne tiejohtoon!
Säynätsalon ja Muuramen välillä tehdään nyt
melko mittavaa kaukolämpötyötä, paikallistien (6090) Säynätsalo-Muurame reunaan. Nyt olisi taas innovaation ja yhteistyön paikka. Ilmeisesti rakentamisen tekniikan kannalta kevytväylän sijoittaminen runkoputken päälle ei olisi kovin hankala homma. Runkoputkihan kulkee jo nyt Keljonkankaan Sarvivuoresta Kinkomaalle ja edelleen Säykin ns. ratapenkalle. Nimenomaan nykyisen kevytväylän alla.
Po. tieosuudelle on jo vuosia odotettu kevytväylää, koska tie on kapea, mutkainen ja mäkinen. Jo monta vuotta sitten lienee laadittu kevytväylästä suunnitelma. Olin sen esittelytilkaisuudessaSäynätsalon kunnantalolla. Silloin tuntui, että hankkeen toteuttaminen on kiinni vain kuukausista. Vuosia on kulunut ja kevytväylästä on rakennettu vain pienet pätkät ns. penkkasillalle ja Muuramen Paavalinvuoreen.
Tieosuudelle on siirtynyt melkoinen osa Säynätsalon tehtaalle tulevasta puutavaraliikenteestä. Se on huomattava turvallisuusriski kaikille tienkäyttäjille. Asutus on laajentunut sekä Kinkovuoressa, että Paavalinvuoressa, kehityssuunta näyttää vain voimistuvan.
Tasan eivät käy tierahat? Esimerkiksi Luhangan Tammijärvelle on tehty kevytväylä, jossa en ole monestikaan nähnyt liikkujia. Toisin on Säynätsalon ja Muuramen välillä, hyvin vilkkaalla tieosuudella, jota ei ole edes valaistu?
Säynätsalo-Muurame kevytväylän rakentamisesta teki kansanedustaja Susanna Huovinen raha-asia-aloitteen jo vuonna 1999. Johonkin hanke ja rahat ovat vain kaikonneet?
Erkki Huovinen
LitT, YTL
Säynätsalo