(KUVA: Säynätsalon koulun on ollut nyt käyttämättömänä reilun vuoden. Kaupungilla riittää siis rahaa ylläpitää tyhjiä tiloja. Epäselvää on edelleen sekin
suojellaanko 1950-luvulla rakennettua koulusiipeä, etualalla)
(Mielipide Säynätsalon Sanomat 26.5.2011)
Vielä koulunrannan kaavoituksesta
Kaavoittajan edustaja vastasi allekirjoittaneelle 12.5.2011 Säynätsalon Sanomissa, kuten arvelinkin. En ryhdy asiaa enempää repostelemaan, koska asukkaat ilmeisen hyvin tietävät kaavoittajien ja päätöksentekijöiden tavoitteet. Ajattelen näin myös saamani runsaan palautteen pohjalta.
Muutaman vasta-argumentin kuitenkin vielä esitän. Tämän jälkeen seuraan prosessia vain medioista. 1) En ole syyttänyt ketään. Olen esittänyt vain asiallisesti kysymyksiä sekä mielipiteeni, johon minulla alueen asukkaana (osallisena) ja kaupunkilaisena on perustelaillinen oikeus. Syyttämiset tapahtuvat aivan toisaalla, oikeuslaitoksen hallinnossa ja prosesseissa.
2) Kaavoittajan vastaus kuvaa hyvin sitä asenneilmastoa,
jossa Jyväskylässä elämme. Yleensä on vain yhden totuuden politiikkaa, hyvin vähän vaihtoehtoja. Tässäkin kaava- ehdotuksessa vaihtoehtona on vain koulun purkaminen tai säilyttäminen. Muutoin niin sanotut vaihtoehdot ovat identtiset.
3) Kaupungin linja on sama kuin viime kesäisessä Sisälmyslahden hopeapajujen kaadossa. Kulttuurimaisema vain nurin, eikä asukkaille vaivauduttu edes asiasta ilmoittamaan. Tämä on hyvin elitististä kaupunki- ja kaavoituspolitiikkaa, jossa kansalaisyhteiskunnalle ja –toiminnalle ei anneta sijaa. Se tulee esiin vain juhlapuheissa ja korulauseissa.