(KUVA: Tennistalkoolaisia yhteiskuvassa 15.5.2012. © E. Huovinen)
Säynätsalon Sanomat 31.5.2012)
Koulunranta uuteen syyniin?
Prosessi sai taas uuden käänteen, kun vanhan koulun tuhoja uutisoitiin laajasti ja tällä perusteella on käynnistymässä ”uudet selvitykset”. Me melkein naapurina tiesimme näistä tuhoista jo viime syksynä. Vartiointihan oli pelkkää silmän lumetta. Vartiointiyhtiö keräsi sievoiset rahat muodollisesta hommasta.
Tapaus on selvä ruohonjuuritason vastaus kaupungin toimintaa kohtaan. Koulun lakkautus oli monella tavalla koulutuspoliittinen ja kulttuuri- historiallinen emämunaus. Viime vuosien kaupunkipolitiikassa näitä näyttää riittävän?
Hupaisinta on, että nyt ilmeisesti jo kolkkiluokkalaiset joutuvat kulkemaan Lehtisaareen. Prosessin alussa kaikki kaupungin viranomaiset sekä pikkupoliitikot
toitottivat, että ”
ellei mitään tehdä loppuvat päiväkodista ja koulusta lapset
”.
Kaikki tietävät miten on käynyt? Lisänä vielä päiväkoti-koulun naapurikerrostalojen tyhjät asunnot.
Eräät taustavaikuttajamme ovat valittaneet, etteivät olisi olleet prosessien takana, jos olisivat tienneet kuntoradan ja tenniskentän katoamisesta. Melkoista jeesustelua? Olen keskustellut parin viime vuoden aikana kymmenien säykkiläisten kanssa. En ole tavannut yhtään asukasta, joka olisi ollut myötämielinen koulunrannan kaavoitusprosessille. Että se siitä kansalais-, kaavoitus- ja kuulemisdemokratiasta.