(Kannanotto Säynätsalon Sanomat 6.8.2006)
RIVITALOJA TENNISKENTILLE?
Säynätsalon Sanomat julkaisi näyttävästi Asukasfoorumin tuotoksia sivuillaan 3.8.2006. Osallistuin foorumin avausosuuteen kunnantalolla, mutta en valitettavasti kiireideni vuoksi joutanut jäämään varsinaiseen pohdintaosaan. Tämän vuoksi rohkenen esittää muutaman hajahuomion näin jälkikäteen.
Yleisesti voidaan todeta, että asukasfoorumin tietotaso kaupunginosamme liikunnallisista ja virkistyksen asioista näyttää olevan valitettavan alhainen. Ehkä tämä johtuu siitä, että suunnittelijoiden kosketuspinta ja tietämys säykkiläisestä harrastustoiminnasta, sen historiasta tai toiminnan tasosta on heikko.
Kuulin jo 1990-luvun lopussa huhuja siitä, että "eräät piirit" olivat iskeneet silmänsä Säynätsalon koulunrantaan. Kieltämättä alue on kaunis ja erilaisiin ideoihin mieltä hivelevä, mutta eikö peruskoulukin voisi olla joskus näköalapaikalla? Varsinkin kun sen ympäristössä ovat jo lähiliikuntapalvelut valmiina?
Kerroin asiasta kulmakuntamme muutamille päätöksentekijöille, mutta minua ei uskottu. Toteamukset olivat vain, että "ne on niitä kaavoittajien eri alueiden inventointeja". Sitten yks kaks po. alue määrättiinkin rakennuskieltoon, ilman sen kummempia perusteluita?
Kaupungin parhaat massakentät