URHEILUKOLUMNI
Harjun valotolpille lisää käyttöä?
Urheilun ja liikunnan syyskausi taittuu joulutauolle. Maakunnan urheilijat ja joukkueet ovat menestyneet alkukauden aikana kohtuullisesti. Mitään suurta juhlaa ei ole koettu, enemmän tasaista taaperrusta.
Kauden suurimmat yllättäjät ovat olleet JPS ja MuurLe. Molemmat joukkueet ovat yllättäneet ennakkoarviot. Toivottavasti joukkueiden kunto ja taktiset kuviot riittävät keskitalven mittelöissä. Olisi hienoa saada näissäkin lajeissa, pitkästä aikaa,
loppusarjojen kuumia matseja.
Koripallossa Huiman naiset ovat jälleen sarjansa kärkikahinoissa. Miesten tilanne on huomattavasti heikompi. Vaarana on, että kaikki kolme joukkuetta putoavat divarin alempaan lohkoon. Jos näin käy, olisiko silloin jo aika pohtia yhdessä sekä miesten edustusjoukkueiden, että A- ja B- junioreiden sarjojen sekä seurojen yhteistoimintaa.
Vuosikymmenien turhin urheiluinvestointi herättää Jyväskylässä edelleen kuumia tunteita, vaikka talvi on jo ovella. Harjun stadionin valotolpille on tullut hintaa puoli miljoonaa euroa, eivätkä kaikki kustannukset ole vielä edes selvillä. Lähiseudun asukkaat ovat valotolpista ymmärrettävästi takajaloillaan.
Nyt valoprojektinkin taustalla touhuavat
”Puuha-Petet” ovat ryhtyneet miettimään valotolpille talvikäyttöä. Uusvanha idea on, että juoksuradat jäädytettäisiin luistelulle. Miksi ei saman tien lämmitettävälle nurmikentälle?
Puuhastelijoiden mieleen ei vain liene tullut tekninen ongelma. Kuka korvaa juoksuratojen mahdolliset pinnoite- ja routavauriot? Edes yleisurheilijoiden edusmiehillä ei tämä ole tullut mieleen.
Tähänkin ideointiin sopii hyvin vanha suomalainen sananlasku: ”
Viiden pennin seppä tekee helposti kymmenen markan vahingon
”.
Vuoden vaihteen perinteeseen kuuluvat erilaiset valinnat. Tälläkin kertaa Keski-Suomesta on tarjolla sekä maakunnan, että valtakunnan valitsijoille tasokkaita menestyjiä. Yksilöurheilijoiden kärkeä ovat: Matti Heikkinen, Minna Kauppi, Pasi Ikonen, Irina Matilainen, Mikko Hirvonen