(KUVA: FC Blackbirds harjoitukset Hippoksen nurmella.
© E. Huovinen 6/2009)
(Kolumni julkaistu Keski-Suomen Viikossa 2.9.2010)
KUUMA URHEILUKESÄ
Kesä on ollut kuuma ja niin on ollut urheilukesäkin, erityisesti Jyväskylän seudulla. Urheilun toiminta on kesällä keskittynyt kaupunkiin, vaikka liikuntatoiminta kattaa talvikaudella varsin hyvin koko maakunnan. Jotenkin tuntuu siltä, että kesäurheilu on kaikonnut Keski-Suomesta, ehkäpä Keuruun ja Saarijärven Juhannuskisojen hiipumisen myötä?
Mutta palloilun ystäville on löytynyt seurattavaa. Pesäpallossa pääsarjassa kolme, jalkapallon liiga-, divisioona- ja kakkossarjassa kaksi joukkuetta. Lisänä monet muiden lajien arvo- ja osakilpailut. Tämä on osaltaan vaikuttanut siihen, että katsojaluvut ovat jääneet
monen seuran kohdalla ennakko-odotuksista.
Valitettavaa katsojan kannalta on ollut myös seurojen heikko kyky koordinoida otteluiden ajankohtia. Monta kertaa kesäkauden aikana pelit ovat olleet päällekkäin, elleivät peräti täysin samanaikaisesti. Tämä ei mairittele seuroja keskinäisestä yhteistyöstä.
Mahtava Minna
Ainoa todellinen onnistuja ja myös huippu-urheilija on suunnistaja
Minna Kauppi
. Hän toi lajin MM-kilpailuista kaksi kultamitalia. Siinä on tavoitetta muille huipulle tähtääville. Suunnistus on vain lajina sellainen, ettei se kiehdo suuria mediataloja, vaikka harrastajia maastot suorastaan vilisevät.