(Säynätsalon Sanomat, kesäkuu2012)
Voimanainen kesämaisemissa
Säynätsalosta lähtöisin oleva
Kirsi Liimatainen
 (s. 1976) on todellinen voimanainen.
Nuorena alkanut voimistelun harrastus Riennossa kääntyi kempon kautta (Säynätsalon Shornji Kempo) voimailuksi kotikunnan Lopen seurassa.
Teollisuuspaikkakunnan nuori nainen toimii uudelleenkouluttautumisen jälkeen työelämän pyörteissä Tervakoski Oy:n paperitehtaalla. Prosessilaborantti tekee vuorotyötä, tehtaan rytmin mukaisesti. Kirsin ja perheen koti sijaitsee Lopella, jonne hän muutti Säynätsalosta ensin hevosenhoitajan koulutuksen ja töiden perässä.
Kirsin urheilulaji on penkkipunnerrus, jossa tämän vuoden aikana on tullut menestystäkin.
Omassa sarjassaan Kirsi kuuluu maan parhaimmistoon, josta esimerkkinä mm. SM-pronssi. Tarkemmin määriteltynä Kirsin laji on voimapunnerrus, jossa suorituksena on punnerrusten toisto. Voimapunnerruksesta käytetään myös lyhennystä RAW, eli raakapunnerrus.
Urheilu on edelleen tärkeässä roolissa Kirsin perheessä. Tytär Kaisa harrastaa esteratsastusta ja perheen arki pyörii paljon liikunnan ympärillä. Tärkeät kontaktit Säykkiin ovat toki säilyneet. Kaksoslapset ovat viettäneet paljon aikaa Raija-mummon ja Esa-papan seurana Niemeläntiellä. Kauniit maisemat ja Päijänteen vesistöt vetävät tietysti puoleensa,
viehättävät  ja ovat vaihteluna perushämämäläiseen maisemaan.
Kirsi on hevosharrastuksissa edelleen mukana. Tyttären hevosta pitää myös huoltaa.
- Käyn lisäksi välillä auttamassa hevostalleilla sekä valmistamassa ravihevosia kilpailuihin.
Voimanainen harjoittelee kolmesta neljään kertaa viikossa. Valmentautuminen tapahtuu paljon omien oppien ja sovellusten kautta. Kirsi pitää tarkkaa huolta ruokavaliostaan
ja soveltaa saamiaan neuvoja sekä vinkkejä omatoimisesti harjoitusohjelmiinsa.
Kirsi muistaa lämmöllä nuoruuden harrastuksia Riennossa.
- Voimistelu oli äidin johtamassa ja valmentamassa ryhmässä tärkeässä roolissa. Joukkuevoimistelun kautta on syntynyt paljon sosiaalisia kontakteja ja ystävyyssuhteita. Erityisesti mieleen ovat jääneet TUL:n liittojuhlat sekä esiintymiset ja marssit isoissa joukoissa.